Thursday, January 28, 2010

Adnan Sempit 2010 movie..




aku dah tengok citer ni..memang filem mat rempit sebenarnya..jangan tertipu dengan dialog Adnan yang mengatakan bahawa 'ini bukanlah cerita pasal rempit,..bla..blaa..'
memang cerita pasal mat rempit..tapi mat rempit yang dalam hati ada taman,bukan mat rempit hati kering punya cerita ok?..film yang memang boleh pecah perut dengan dialog-dialog lawak yang bukan bodoh!..haha..(terus aku teringat senario beach boy!)..

cerita dia senang jee..pasal sorang mat despatch (Adnan) yang suka merempit dan jatuh hati dekat bos tempat keje dia..cinta 2 dunia yang ada hepi ending..tu jee..tapi,disebabkan jalan cerita dia yang menarik dan tak slow,..menjadikan film ni sangat lucu dari mula sampai habis..dan aksi-aksi rempit memang ada dalam film ni ok?

tapi sebenarnya yang menjadikan film ni menarik adalah sebab pelakon yang membawakan watak Adnan iaitu Shaheizy Sam..dia ni aku kenal masa dia belakon dalam drama 'Pa'e' kat tv3 lama dulu..itupun masa dia budak-budak lagi..

masa dulu pun dia memang dah best berlakon drama..jadi memang tak salah la kalau dia yang di beri watak mat rempit jambu tuu..aku rasa kalau Farid Kamil yang jadi hero film ni..memang tak best kot..sebab dia ala-ala kontrol macho skit..haha!..cara dia membawakan watak sebagai Adnan ni memang pada aku smart habis!..ok, aku list kan adegan-adegan yang aku rasa best dalam film ni :



1. part masa dia belajar makan kat restoran mewah..bila ada 1 family melayu yang agak-agak western style tengah gelak-gelak bila tengok si Adnan ni makan pakai tangan,kendian dia terus datang duduk lepak makan kat meja family tu sambil sindir family tu..ayat yang dia kasi.."eleehh..macam la tak pernah ratah sambal depan tv.." yang buat aku mengekek gelak..hahahaha!! serius lawak!




2. part masa dia masuk meeting room sambil sound datuk-datuk yang ada dalam tuu,tapi bukan panggil datuk..dia panggil pakcik sambil speaking london yang tunggang terbalik..memang lawak!




memang film ni berbaloi untuk di layan..kompom gelak sebab si Adnan tuu..soo,pegi la tengok ye? film ni pon ada blog di sendiri..soo,cuba pegi ke sini ok?

1 comment:

Nana.... said...

ok babe.. nanti kasik tiket kat gua, kalau x kasik pun gua g la cari kat kedai2 cina yg berhampiran..hehe

Fakk Kopirait Kontrol.

Bebas di balun untuk semua.