Monday, May 17, 2010

Selamat jalan Ronnie James Dio (10/7/1942 - 16/5/2010)...




Brader-brader rockers dan mat/minah metal mesti kenal dengan Ronnie James Dio(HEAVEN AND HELL,DIO,RAINBOW & BLACK SABBATH) kan?

Saje aku nak info yang Dio 67,dah meninggalkan dunia (mati la der..)pada 16 may 2010 jam 7:45 a.m akibat dari kanser dalam perut yang dia tanggung sejak setahun yang lepas..





Dia ni boleh dikatakan legendary bagi skuad heavy metal dunia laa..dengan suara yang memang high pitch,lantang,pastu vibrato suara dia memang fuhh!..

Kalau nak tau sedap tak sedap suara dio ni..cuba dengar lagu "Dont talk to strangers"..tengok camana dia bawak lagu tu..dari part jiwang sampai ke part kerass..

haa! baru korang tau langit tu tinggi ke rendah..haha!~





Apa-apa pun,salute kepada beliau yang berjaya mewarnai dunia dengan irama metal..metal memang tak akan mati,tapi kita dah tentu mati,.ye dokk?

**** lagi info pasal kematian dio kat sini..

4 comments:

hellioz said...

rip~

Linc Reshk said...

steady bro...

http://cicaktonjeng.blogspot.com

JePh said...

..steady!

Frozen Angel said...

no more holy diver

rest in peace ronnie....semoga kau dibakar dlm api neraka....hahahhhhh

Fakk Kopirait Kontrol.

Bebas di balun untuk semua.