Tuesday, January 25, 2011

Gua malu hari ni!

Tadi petang,

gua singgah satu kedai runcit. Tujuan gua takde lain, cari susu tin. Apa jenama gua tak peduli. Janji susu pekat. Gua nak pekena nescafe ais.

"Susu area mana bro?" tanya gua dekat brader kedai. Sambil-sambil mata gua ligat memandang makwe-makwe student berbaju nurse penuh dalam kedai tu. Area situ memang penuh dengan pelajar kolej kesihatan. Masa tu jugak gua terpikir nak pengsan. Mana tau dalam ramai-ramai student, ada yang berbesar hati nak bikin CPR dekat gua.

Mengingatkan tujuan sebenar gua dekat kedai tu, Gua batalkan niat gua tadi.

"Belakang sana bang.." jawab brader tadi, tenang.

Gua terus berjalan menuju ke belakang. Sambil-sambil tu gua pandang lagi makwe-makwe tadi. Sempat jugak makwe-makwe tadi tu pandang gua balik. Siap ada yang kasi flying kiss lagi. Gua pun tak cakap banyak terus peluk kuat-kuat bawak makwe tadi gi pejabat kadi. Akhirnya kami pun hidup bahagia selama-lamanya.

Ok, gua acah je tadi. Gua sambung balik cerita asal.

Lepas gua jumpa barang yang gua nak, Gua pegi kaunter. Masa ni memang ada 2 orang makwe tengah perati gua senyum-senyum dari belakang. Gua macam biasa buat bodo (tapi sebenarnya gua suka jugak). " Abang dah kawin la sayang,.." rayu gua dalam hati.

Abis je bayar, gua gerak keluar. Tiba-tiba makwe yang senyum-senyum dekat gua tadi panggil gua dari belakang.

"Abangggg~..." lembut je gua dengar.

"Yee.. ada apa-apa yang boleh saya bantu?". Gua jawab macam brader-brader dalam cerita gerak khas.

Makwe tu terus hulur tangan. Gua pun cadang nak hulur jugak, tapi kemudian gua perasan lain.

"Tadi masa abang jalan benda ni jatuh. Saya nak pulangkan balik." makwe tu senyum lagi.

Gua capai sambil gerak laju terus masuk kereta. Sambil-sambil seluk tangan dalam poket seluar, gua perasan koyak. Macamana boleh gua tak perasan yang henpon gua jatuh ni? Nak lagi haru, gua terbawak henpon mainan anak gua! bukan henpon gua!


Gua betul-betul malu tadi. Sumpah gua tak jejak dah kaki gua kat kedai tu lagi. Sumpah!

7 comments:

LadyRye said...

jadah hapa pi bawak henpon mainan???

jeph! hang pening ka?

HAHAHAHAHAH

p/s : awat orang laki suka sungguh dengan awek jururawat-jururawat neh? sebab otak kinky bayang adegan dengan uniform, kah?

cibai!

sekarang juga aku daftar di kolej jururawat!

loki said...

hahhahaha

JePh said...

Rye: bukan pening. aku mamai. bangun tido sekali kena pegi kedai.

bukan apa, bila nampak awek cengitu, nampak suci jaa.. kah kah kah!


loki: hahhahaha balik.

erleena said...

haha henpon menan???
lwk gile haha

LadyRye said...

suci?

paling ramai yang bila search di youtube

'gadis melayu bogel'
'main kote dalam bilik x-ray'

puratanya ialah jururawat, ok?

suci sebab baju warna putih?

damn, sekarang juga aku tempah baju putih!

cLinaku said...

kahkahkahhh......mesti kelakar!

Tangan Kiri XiaoLong said...

ngahahhahahaaaax...

Fakk Kopirait Kontrol.

Bebas di balun untuk semua.