Sunday, January 23, 2011

Persamaan diantara Justin Bieber dengan gua.

kah kah kah! gua tipu je. Sila abaikan tajuk di atas.

Yaa, gua sedar memang dah lama sebenarnya gua biarkan blog gua ni hidup tanpa nafkah batin yang sepatutnya gua bagi. Gua jugak tau yang memang blog gua jenis blog pipih yang kalau ada pun takpe, kalau takde lagilah takpe. kan? kan? kan?

Gua hari tu dah tekad nak berenti menulis blog gua yang memang kopak takde isu nih sebenarnya, Tapi betul la orang cakap, kalau dah ketagih, memang susah nak tinggal. Untuk pengetahuan, Selama gua berenti dari menulis, gua memang tak sign in langsung ke sini. Kalau pun gua datang singgah, gua taip url kariudang tu je. Itu pun sebab gua nak baca list-list entry yang ada kat bloglist gua sebelah kanan tu.

Bagi gua, tulisan diorang ni lagi sedap untuk gua layan. Dan kadang-kadang buat gua terpikir (bukan kadang-kadang, selalu sebenarnya), Macamana diorang ni boleh bikin artikel yang kekadang tu simple je, tapi bila baca, gua rasa nak berdiri tepuk dahi (err, tangan sebenarnya) sebab benda-benda tu bikin gua menganga sorang-sorang.

Gua akui yang gua bukan pandai sangat menulis, kalau baca blog gua, memang takde satu pun artikel jenis bijak-bijak. Semua stok merapu takde ujung pangkal. Syok sendiri la senang cakap. Semuanya sebab gua ni memang bukan jenis pandai sangat menulis. Kalu gua bikin review pun, semua kelaut je. bukan betul sangat pun. keh keh keh~

Semua ni gua salahkan pada ketagihan gua terhadap penulisan. Macam ketagih gua terhadap rokok, macam tu jugak la menulis, gua belasah je tulis walaupun tak berapa bijak. Jenis menulis pun gua tak pernah nak karang-karang. Apa yang gua tulis sebelum ni on the spot idea tu datang masa gua ketuk keyboard.

Tapi yang jenis review tu semua gua dengar + tengok dulu la. Takkan gua nak tipu cakap dah dengar, tapi sebenarnya tak. Tu kerja orang bangang. Gua pulak takde la bangang. Bodo sikit-sikit tu biasa la. keh keh keh~

Harap-harap kali ni gua berani la nak menulis balik, itu pun kalau ada idea. Gua tak reti sangat nak cari-cari idea ni. Nak cerita hal-hal politik kepartian, gua tak menganut mana-mana parti politik. Tak kan gua nak sembang pulak kan?

Nak cerita pasal kucing gua dengan anak dia? gua mana ada bela kucing. Gila apa gua nak cerita? Cerita hal-hal rumah tangga gua? Lagila tak laku. Kalau gua glemer macam Herman Tino, boleh la gua tulis gosip diri gua sendiri. Kan?

Jadinya, gua akan cuba menulis kembali dalam blog ni. Sayang jugak kalau nak tinggal.


P/S : Nasib jugak scene blog ni bukan jenis sistem kerja. Kalau tak dah lama dah gua kena buang kerja dari blog. keh keh keh!

4 comments:

LadyRye said...

SELAMAT KEMBALI WAHAI SAHABAT...

aku baru nak up entry khas untuk blog hang!

JePh said...

hahaha..

hg nak buat entry apa weh.

aku hari2 masuk blog hg baca. Tapi x komen la, sebab tak sign in. nak komen pakai anon rasa mcm bodo x betelor ja.

ni dh start tulih balik, kompom2 aku masuk komen blog hg. haha!

LadyRye said...

nak up entry tajuk

blogger yang ada blog best, tapi bodo sebab update jarang2..

buleh?

JePh said...

kah kah kah! kasi up la wei!

Fakk Kopirait Kontrol.

Bebas di balun untuk semua.