Saturday, August 14, 2010

Salt & Monga (2010 film).

SALT.





Angelina Jolie dalam filem ni gua sangkut betul. Apsal dia nampak cun dalam filem ni? part tu yang gua musykil. Action dalam cerita ni gua tak heran sangat. tapi dia punya motif cerita gila gua nampak!


Rupa-rupanya selama ni bukan Amerika punya kerajaan yang suka huha-huha merata-rata. Tapi semua ni Rusia yang kasi komplot. Amerika tak bersalah dalam isu perang. Itu apa yang gua nampak dalam cerita ni la. Amerika semua baik-baik. Stended betul!


Tapi biasa la kalau Hollywood bikin filem, lu jangan sangkut sangat. Tapi, Angelina Jolie memang sangat makwe dalam filem ni. Gua bajet kat Amerika, Jamu Mak Dara dah selamat sampai. Jangan-jangan dR Rozmey punya JM 5 pun ada kalau betul-betul cari kan?



MONGA 2010.





Taiwan punya filem gengster stok-stok Young and Dangerous. Jalan cerita simple. Pasal group-group samseng kat satu pekan(Monga). Action kira jadi. Berdasarkan tahun 1980 an. Gua suka outfit pelakon dalam cerita ni. kool habis! Bab-bab gaduh memang stylo la.





Ada masa filem ni lawak, ada masa dia datang cerita sedih. tapi kalau lu orang suka filem City of God, gua paksa lu layan filem ni. Memang jalan cerita tak sama, tapi flow dia lebih kurang. Sedap!


********

Gua puasa belum gagal lagi.

lu pulak amacam?

5 comments:

Fontonk said...

kena download monga ni.
kau ada idea cerita2 yg prison tak?

JePh said...

ko nak list? maybe ni boleh bantu ko:


http://www.franksreelreviews.com/shorttakes/reelrant/rantprison.htm

raina said...

posa aku barai dari hari fes! :s

JePh said...

raina : uit! kiranya dh terus raya la kan..hahaha!

Fontonk said...

haha. raina.

weh, kau dah tgk the last castle?
felon?
terbaek la dua dua ni.

Fakk Kopirait Kontrol.

Bebas di balun untuk semua.