Tuesday, August 3, 2010

War all the time - Discography CD.





Band ni datang dari Leeds, United Kingdom. Gua tak pernah jejak kaki ke sana. Paling jauh gua sampai pun Kashmir. Itu pun dalam mimpi. Jadi, gua tak tau macamana rupa UK yang sebenar. Kalau tengok movie, gua tau situ banyak makwe tinggi kaki putih-putih.


Jenis muzik stok D-beat crust core laju tak ingat. Gua dengar diorang main ada sikit bunyi cam Container Crusties From Hell sama Beyond Description . Tapi yang tu ada bunyi metal sikit. Cd ni kalau tak salah versi asian tour punya cetak. Boleh kata album Discography. Kebanyakan lagu adalah dari split bersama dengan band-band seperti The Horror dan Whole In The Head. Dalam cd ni ada 17 trek untuk lu kaji. 3 trek dari kesemua lagu dalam album ni jenis unreleased. kira-kira ada la sikit lagu rare.


Kalau dah jenis main D-beat, apa lagi yang lu orang nak bayangkan? memang syok la wallawei! Musik jenis laju takde singgah-singgah mana dah. Mamat-mamat crusties mesti stim konek kalau dengar. Gitar bunyi kasar jenis scrumming atas bawah gua rasa. Drum sama bass macam biasa takde lari mana dah.


Gua dengar setiap trek dia punya drummer main padu. Jenis main drum berpeluh kangkang memang stended kalau lu dah main crust core camni. Sound keseluruhan memang puas hati. Semua alat musik lu boleh dengar jelas. Nak lagi best, Lu pasang kuat-kuat serupa lu tengok wayang punya fader sound.


Tapi macam biasa kalau jenis musik macam ni, lu jangan harap nak layan lebih dari 3-4 minit setiap trek. Semua jenis pendek-pendek je. Tapi sebab jenis rancak, lu memang tak kisah dah.


Kalau lu nak tau lebih lanjut pasal band ni, cuba check maispes diorang ni :
www.myspace.com/warallthetimeuk


Ni pulak alamat label distro tempatan yang kasi rilis Album ni. Lu kalau teringin nak beli, kontek je diorang tanya sendiri. Murah je. Tak silap gua, gua beli RM 10 sahaja.


Black Conflict Records : www.geocities.com/blacxkonflik

Cactus Distro : cactusdistro.cjb.net

Basement records : basement.recordstore@gmail.com

Pure Minds Records : pureminds.records@gmail.com

6 comments:

Abang Ben said...

aku minat crust yang ada elemen Metal macam Disfear.

JePh said...

try cari Beyond Description. japan punya crust metal. yang tu sedap bang..

Frozen Angel said...

sedap?
ade mcm pizza stuff crust x?
hihihhh

Paan said...

Hoi!!! Beyond Description is the shiiiiiiite!!! I loike!

raina said...

paragraph mula ada sedikit celaka..

JePh said...

biasa~gua suka merepek.

Fakk Kopirait Kontrol.

Bebas di balun untuk semua.