Tuesday, July 28, 2009

DEAD EYES GLOW-'in search of the glory we had lost' debut cd 2008


okeh!!..kali ni aku nak review antara koleksi cd yang aku ada
sekadar untuk pengetahuan pada mereka-mereka yang tak tahu..
kali ni aku nak bawak korang ke negeri terengganu..yaa..band dead eyes glow ni berasal dari terengganu yee...geng-geng makan kopok lekor weh!..haha..

line up mereka adalah seperti berikut:

naem (screamers)
apix ( 1st gitar)
naza (2nd gitar)
munk (bass)
aren (drums)

first aku nak gitau yang cd diorang di datang kan full printed cd ok..
memang menarik sekali cover cd diorang ni..packaging yang baik dan bersungguh-sungguh..
tracklist mereka adalah:

-Burn down escuria
-The last fight
-Devil in your kiss
-Ruptured my replica
-For this death
-Deathstars and the bloody skies
-Albert einstein last supper
-The falls of greatest traitor

komen aku mengenai mereka ni..hhmm..sebuah band metalcore yang ada sikit-sikit technical
death metal dan agak bermelodik..mood lagu juga agak dark sikit..gitar dia sound agak tajam dan bunyi garing skit..tapi still berat..sound untuk drum agak kedepan sedikit..dan ada satu dua lagu drum dia agak lambat sikit tempo dia..tapi still masih boleh dilayan dengan baik..banyak gak part chuga-chuga dalam lagu diorang ni a.k.a part stop!..go!..camtu lebih kurang..best wei!.vocalist memang berhantu..ada sikit-sikit cam black metal nyer growling..best..bagi peminat all shall perish dan in flame, boleh cari band ni utk keselesaan hidup anda..best!!

1 comment:

monoposmetal said...

melodic hardcore la bro, bukan metal sebenarnya...tp band ni mmg bagus...

Fakk Kopirait Kontrol.

Bebas di balun untuk semua.