Thursday, July 30, 2009

SKRIP 7707-citer antu melayu..


Okay..tgh bosan-bosan sambil layan radio petang-petang ni..
tergerak hati nak citer pasal movie baru prof.razak mohaideen
yang terbaru ni..baru tak baru laa sangat..ikut apa yg aku dgr dia ckp citer ni
3 tahun sudah dia peram..baru sekarang boleh tayang..sebab nak masuk kan CGI kt dlm citer ni..aku bayangkan yg mesti movie ni gempak kaw-kaw..
gila kau 3 tahun bajet buat CGI!!..mesti stok ala-ala ghost rider punya movie..(aku rasa laa..)

cast:

abby abadi
que haidar
norman kru
norman hakim
etc..


sinopsis:

mengisahkan ttg seorang pengarah filem yg takde idea nk buat film seram,..last-last dpt idea kumpul orang ramai-ramai,pastu lepak kat kubur cina tgh malam,pastu sorang-sorang citer pengalaman masing-masing yang seram-seram..abis sesi mendengar tuu..dia pun balik ke ofis dgn perasaan hepi..kendian seketeri dia dtg ckp org yg dia nk panggil bercerita tu akan dtg malam esok..jadi persoalan nya..siapa yg dia jumpa malam sebelum tuu?..haaa...

kesimpulan:

lepas aku dah habis tonton citer ni,..aku nampak yg filem ni nampak sangat tangkap muat+asal boleh..betul baii..walaupun ada 9 citer seram dlm tuu..tapi 1/2 je yg boleh diterima..yg lain-lain tu merapu je lebih..dah la tuu..rambut palsu yg dia guna nampak semacam je..tambah-tambah yg norman KRU pakai..dan kalau korang perasan..rambut palsu tu akan muncul setiap kali film prof ni ditayangkan..haha!dari zaman apek nana tanjung,anak mami sampai la film baru nii..yaa..
suspen dalam citer ni adaa..tapi part klimak je tarak..asal nak klimak je abis..tak tau penyudah dan hubung kait hantu dalam citer tu ngan situasi orang yg kena kacau tuu..
kalau korang nak tonton..boleh jee..tapi jgn taruh harapan yg tinggi jela..lagi satu CGI punya teknik hanya ada 1-2 part je..mmg tak banyak langsung..kadang-kadang terpikir macam takde pun tak mengganggu jln citer tuu..apa-apa pun, terpulang pada selera korang..nak tengok..tengok!..tak nak tengok..sudah!!

piss..

2 comments:

fadz said...

hahaha, adakah Prof peminat rambut palsu kat lelaki? hahah

JePh said...

haha..ye kot?

Fakk Kopirait Kontrol.

Bebas di balun untuk semua.